تبلیغات
پس از آتش بس - حکمرانی کنجد در نانوایی ها
 
درباره وبلاگ


پس از آتش بس، وبلاگ صفیه رضایی؛
کارشناسی ارشد علوم سیاسی ، نویسنده و روزنامه نگار است.

مدیر وبلاگ : صفیه رضایی
نویسندگان
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
پس از آتش بس
وَ نُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّه وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِینَ
صفحه نخست             تماس با مدیر           پست الکترونیک               RSS                  ATOM
سه شنبه 10 شهریور 1394 :: نویسنده : صفیه رضایی

ماجرای گرانی نان موضوع جدیدی نیست. با این حال ممکن است شما هم از آن دسته کسانی باشید که هنگام خرید هر نوع نان با مسایلی روبه رو شده باشید که شما را به این باور برساند که «همین است که هست، میخواهید بخواهید، نخواهید هم جای دیگر بروید!» ظاهرا این ادبیات برخی از نانوایی های شهر است. در مدت یک هفته ای که از نانوایی ها مختلف و در محلات مختلف نان سنگگ، لواش و تافتون و بربری خریدم با گونه هایی از اجبار روبه رو شدم. به این صورت که نانوایی های سنگگی و بربری به هیچ عنوان نان ساده نمی پزند. حتی اگر مشتری به زور درخواست کند باید مدتها منتظر بماند و بعد هم به این نتیجه برسد که همان نان کنجدی با قیمت بالاتر را بخرد و برود. توجیه نانوایان این است که پول خرد ندارند. به این صورت هم همه نان ها را کنجدی می زنند و مردم هم مجبور هستند پول بیشتری بپردازد. تقریبا مردم هم هیچ نمی گویند. به گونه ای که می توان اصطلاح حکمرانی بی دردسر و بدون نظارت دولت را برای نانوایان توصیف کرد. این در حالی است که در چند ماهه گذشته گشت های تعزیرات تهران با هدف پیشگیری از تخلفات نانوایان فعال شده اند. قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت هم پیش از این گفته بود که نانوایان باید ابتدا نان بدون کنجد را برای مشتریان فراهم کنند و بعد به پخت نان کنجدی بپردازند؛ چرا که در غیر این صورت تخلف صورت گرفته است. این در حالی است که به نظر می رسد نانوایان با آرامش خاطر کار می کنند و ظاهرا گشت تعزیرات فقط در ایام ماه رمضان فعال بوده است. نکته مهم در رفتار شناسی مردم هم این است که کم کم رویه پاشیدن اجباری کنجد بر روی نان بربری و سنگگ عادی به نظر می رسد. تعدادی هم که اعتراض می کنند هم بدون پاسخ از سوی نانوایان می مانند. به نظر می رسد که طرح آزادپزی نان هر چند با موافقت دولت شروع شد ولی این روند کم کم به دردسر تبدیل شده است. وقتی که دولت مجوز پخت نان به قیمت آزاد و خارج از شمول قیمت گذاری را مطرح کرد، نانوایان گرایش بیشتری برای آزادپزی از خود نشان دادند. البته نانوایی ها به خاطر صرفه اقتصادی همچنان بر آزادپز شدن اصرار دارند. اگرچه دولت اعلام می‌کند میانگین نانوایی‌هایی که آزادپز می‌شوند، تنها ۲۰ درصد در سال گذشته و ۲۰ درصد در سال جاری است اما این حذف در کل کشور اتفاق می‌افتد و بنابراین ممکن است سهم یک استان بیشتر و سهم استانی دیگر کمتر باشد، همانطور که هم اکنون در پایتخت و حتی کلانشهرها، کمتر نانوایی دولتی را می‌توان یافت.

از آن گذشته بی انصافی نیست اگر بگوییم واقعا در طول و عرض نان و کیفیت آن تغییر مثبتی رخ نداده که کوچکتر هم می شوند. با اینکه این موضوع بارها از سوی رسانه های مختلف مطرح شده است ولی اقدام سلبی از سوی دولت نسبت به نانوایان انجام نمی شود. این در حالی است که نان غذای اصلی مردم است و صحیح نیست نسبت با یک کالای استراتژیک اینگونه عمل شود.





نوع مطلب :
برچسب ها : فقر، سیاست داخلی،
لینک های مرتبط :


پنجشنبه 26 شهریور 1394 09:35 ق.ظ
سلام الهی تاقیامت زنده باشیدروح لطیف واحاس پاکتان وقلم توانایتان ستودنی است
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.